Angela Renfurm

Angela Renfurm

BT0038

WijkMuseumdirecteur Angela heeft helemaal haar draai gevonden in Bospolder Tussendijken.

Angela woont en werkt al jaren in Bospolder Tussendijken. Door tegenslag in haar leven heeft ze een bijzondere band met de wijk opgebouwd. 

Op koers 
Toen Angela werkeloos werd en geen uitzicht had op werk heeft ze door contacten en activiteiten in de wijk een koers gevonden die bij haar past.  Dat leidde ook naar een betaalde baan. Angela werkt nu bij Bouwkeet.

Netwerk 
Angela: “Toen ik in een uitkering terecht kwam merkte ik dat je altijd moet vechten tegen instanties. Ik gaf aan dat ik bij het Zelfregiehuis als vrijwilliger ging werken. Ze vroegen me toen of er werkperspectief was. Ik zei nee, nou dat vonden ze niet de bedoeling, dat noemden ze een sabbatical. Ze controleerden alles wat ik deed, ik vond het monsters. Maar ik zei ‘zo kom ik weer in het ritme, ik bouw een netwerk op’. En dat is wel het netwerk waardoor ik nu weer werk heb gevonden! Nu help ik bij het Bollenpandje mensen die ditzelfde proces doormaken.” 

Museumdirecteur 
Angela is een van de zeven museumdirecteuren van het WijkMuseum BoTu. In het WijkMuseum geven de museumdirecteuren een persoonlijke kijk op het leven en de mensen in hun wijk. Op een creatieve manier worden hun (levens)verhalen met een link naar BoTu getoond in tentoonstellingsboxen. Deze verhalenboxen zijn bevestigd aan een fiets: een oer-Hollands vervoermiddel, symbool voor verbinding en beweging. De fiets kan overal in de wijk neergezet en bekeken worden. Op vrijdag 26 augustus 2022 vond de officiële opening plaats in het Bollenpandje. De fiets was daarna onder meer te zien bij Woonzorgcentrum De Schans. Ook maakte de fiets in 2022 een uitstapje naar de opening van de tentoonstelling (T)Huis in het Nieuwe Instituut in het kader van de Rotterdam Architectuurmaand 2022. 

Roze Brigade  
In de MuseumBox van Angela zie je een vlinder en poppetjes. “De monarch vlinder staat voor ontwikkeling en groei. Ik ben nu met de toekomst bezig. Met het spirituele. De poppetjes zijn de mensen die daar allemaal een rol bij hebben gespeeld. Het roze poppetje is Tonny van de Roze Brigade (en het Bollenpandje). Met de Roze Brigade gaan we vuil prikken in Park 1943. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn, dan wordt mijn hoofd weer leeg.” 

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkBospolder-Tussendijken
LocatieRosier Faassenstraat 22, 3025 GN Rotterdam
ThemaMooier & beter
  • Geplaatst door

Opmerkingen

Er zijn nog geen opmerkingen op dit item

Plaats een opmerking

Velden met een zijn verplichte velden.