2e Kamer More Faya

2e Kamer More Faya

BT0026

More Faya betekent extra vurig, en dat is ook hoe de band speelt: heel temperamentvol.

Tijdens de muzikale VerhalenWandeling BoTu in 2021 trad Errol Burger, samen met zijn band de 2e Kamer More Faya, op bij Huis van de Wijk Pier 80. Een feest om mee te maken! 

Voorman 
Errol is erg betrokken bij de wijk, en niet alleen omdat hij met zijn band repeteert bij het Huis van de Wijk Pier 80. Hij werkt voor de gemeente als voorman bij Stadsbeheer Bospolder Tussendijken. Errol: Samen met mijn team van zeven man houden wij de wijk schoon. Het gaat hierbij vooral om zwerfvuil maar ook om het opruimen van bladeren en soms het weghalen van onkruid.” 

Schone wijk 
Errol doet dit werk al 27 jaar en heeft de wijk aanzienlijk zien veranderen: “Vroeger was de wijk echt vuil. In de jaren ‘94-’96 wil je niet geloven hoe vies het hier was! Overal lag brood en afval en daar kwamen ratten en meeuwen op af. Ik stelde toen een team samen om de wijk echt goed schoon te maken én om schoon te houden, want daar gaat het om.” 

Huis van de Wijk Pier 80 
De straten van BoTu zijn het kantoor van Errol en zijn team, maar ook Huis van de Wijk Pier 80. In de pauze drinken ze hier koffie en kunnen ze hier opwarmen als het weer wat kouder wordt. Zo ontstond ook het contact tussen Errol en Ivo Montijn (beheerder Huis van de Wijk Pier 80, Wijkcollectie BT0027). 

Muzikant 
Errol en Ivo leerden elkaar met de tijd steeds beter kennen en toen Ivo hoorde dat Errol in een band speelde bood hij ze in Pier 80 een plek aan om te repeteren. Ivo werd al snel fan van de Surinaamse liedjes en nodigt Errol met de band geregeld uit om op openingen en evenementen van Pier 80 te komen spelen. De wijk leert Errol nu op een hele andere manier kennen. Niet alleen als voorman die de straten van BoTu schoon houdt maar ook als muzikant.  

Van Suriname naar Nederland 
De band van Errol bestaat sinds 1980 toen Errol van Suriname naar Nederland kwam. In Suriname was Errol altijd al met muziek bezig en dit wilde hij in Nederland graag voortzetten. Hij ging op zoek naar de juiste muzikanten en in no time had hij de 2e kamer More Faya opgericht. 

More Faya 
Nou vraag je je natuurlijk af, waar komt deze naam vandaan?! Ook tijdens de VerhalenWandeling stelde meerdere wandelaars deze vraag. En precies dat vindt Errol leuk, de nieuwsgierigheid die de naam van hun band bij mensen opwekt. Errol: “Mensen snappen het niet en gaan nadenken. Welke band heet er nou 2e kamer, dat is toch gek haha! Maar dat vind ik leuk, mensen worden nieuwsgierig, vragen zich van alles af en willen vervolgens naar ons luisteren. Ze zijn benieuwd wat voor muziek we maken. More Faya betekent extra vurig, en dat is ook hoe we spelen heel temperamentvol! De gehele naam is eigenlijk als een grapje begonnen, maar juist omdat mensen het zo gek en grappig vinden heb ik de naam gehouden!” Errol Burger: “Wij zijn de 2e kamer, zonder Rutte.” 

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkBospolder-Tussendijken
LocatieRösener Manzstraat 80, 3026 TV Rotterdam
ThemaSamen vieren & genieten
Website/Social Mediahttps://www.2ekamermorefaya.com
  • Geplaatst door

Opmerkingen

Er zijn nog geen opmerkingen op dit item

Plaats een opmerking

Velden met een zijn verplichte velden.